Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nabíječ FMA Cellpro 4s

Nabíječ FMA Cellpro 4s + adaptér + interface + kabel k PC (3173 Kč)

cellproa.gif adapter.gif cellpro_kabela.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Pro nové majitele tohoto nabíječe zde uvedu několik úprav a informací.
Abychom mohli nabíjet Accu vybavené různými servisními konektory je vhodné pořídit si od této firmy adaptér. Zapojení konektorů je názorně popsáno na tomto obrázku :

Obrazek
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horní řada konektorů slouží k zapojení LiPol (PQ), kterými jsou např. vybaveny články fy. Pelikán. Jednotlivé piny konektoru musí být rozmístěny pro tříčlánek takto :

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abychom mohli nabíjet Accu (Kokam) s konektory, jako např. dodává fa MGM je možno dovybavit plošný spoj protikusem, který jsem umístil následovně :

Obrazek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pohled na zapojení konektoru zespod :
Obrazek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zprovoznění nabíječky v součinností s PC
 

Pokud máme k dispozici tento propojovací kabel, lze logovat některé veličiny do následujícího grafu a tabulky tímto způsobem :
Nejprve si stáhneme potřebný software z této adresy. Pak z přiloženého CD nainstalujeme ovladač (PL-2303 Driver Installer.exe). Následně se pokusíme nainstalovat stažený software (item_1208.msi) a pokud se nám objeví tato hláška, bude potřeba nainstalovat ještě Framework z této adresy. Pak spustit tento stažený soubor (dotnetfx.exe). Nyní již bude možno potřebný program Charger 4s (item_1208.msi) nainstalovat. Připojíme propojovací kabel, spustíme nainstalovaný program Charger 4s a můžeme začít.
Poznámka: Při dalším spuštění PC mně přibylo jedno kliknutí navíc, kdy po natažení Windows (XP) se objeví obrazovka s uživatelským účtem, na který je nutno kliknout. To jsem před tím nemusel. Na radu "MomoBruta" jsem odstranil účet ASP.NET Machine A..., čímž problém zmizel.

A na závěr ještě několik maličkostí, které mě překvapily :
Málem jsem při zapojení nabíječky ke zdroji vytrhl krokosvorky i s celým zdrojem. Ona ta potvůrka při zapnutí "zařve", na což jsem samozřejmě nebyl připravený a myslel jsem kdoví co se nestalo . A druhá změna oproti zvyklostem je, že se při zapojení Accu už nic nestartuje, ale automaticky začíná nabíjecí proces.

Český manuál, který zpracoval M.Pilný "PiNa" a zasloužil se o to, že zde tento nabíječ máme, se nachází zde a některé další instrukce má L.Bušek na stránkách Aviaria.

Jak vytvořit užitečný graf z této nabíječky zhotovil kolega "JIO" v tabulkovém procesoru Excel. Zde je podrobný postup.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář